Ga naar de inhoud
Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisatie die zich richt op klachten aan de wervelkolom en gewrichten. De manueel therapeut beoordeelt je houding, de manier waarop je beweegt en de samenhang tussen alle gewrichten en spieren. Daarnaast wordt onderzocht of andere factoren een rol kunnen spelen bij jouw klacht. Na deze diepgaande diagnostiek en het uitgebreid in kaart brengen van de complexe problematiek wordt een behandelplan opgesteld. 

Manueel therapeuten gebruiken vaak specifieke technieken zoals mobilisaties, manipulaties, en oefentherapie om de beweeglijkheid van gewrichten te verhogen, de spierkracht en de houding te verbeteren en pijn te verminderen.

Om de beweeglijkheid te behouden, krijg je huiswerkoefeningen mee. Daarnaast waar nodig ook oefeningen voor een juiste houding, verbetering van kracht, stabiliteit of coördinatie. 

Gezond bewegen is essentieel voor het verminderen van bewegingsapparaat gerelateerde klachten. De manueel therapeut is gespecialiseerd in goede adviezen geven met betrekking tot houding en beweging om uw klacht te doen verminderen en klachten in de toekomst te voorkomen.

Welke klachten behandeld de manueel therapeut?

Anita is de specialis in het diagnosticeren en behandelen van de wervelkolom (vanaf het hoofd tot aan de stuit) en de daarbij horende gewrichten (bekken, heupen en schouders) Ze is zeer ervaren in het behandelen van:

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met een bewegingsbeperkingen van de nek of een boven rug. 
  • Hoge rug pijn of bewegingsbeperkingen met rib- en borstpijn.
  • Nek- en schouderklachten, al dan niet met uitstralende pijn, tintelingen of krachtsverlies naar de armen.
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek (cervicogene duizeligheid) en positie duizeligheid (BPPD).
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstralende pijn, tintelingen of krachtsverlies naar bil of het been.
  • Heupklachten, al dan niet met uitstraling in liezen buik, billen of benen.

Neem gerust contact op om te kijken of de manueel therapeut wat voor je kan betekenen of plan een afspraak in!