Ga naar de inhoud
Wat is Dry Needling?

Dry Needling is een effectieve en snelle behandeltechniek om pijnklachten in spieren te verminderen. Hierbij worden spieren met een acupunctuurnaald aangeprikt. Dit prikken gebeurt in een triggerpoint. Dat is een “knoop” in de spier die naast lokale drukpijn vaak ook uitstralende pijn veroorzaakt. Een triggerpoint herken je door pijn en of stijfheid in een spier met eventuele uitstralende pijn. Het kan zorgen voor een bewegingsbeperking in een gewricht. Ook kan sprake zijn van verminderde spierkracht in de desbetreffende spier. 

De fysiotherapeut zoekt naar deze specifieke triggerpoints en zal ze behandelen om de spieren te ontspannen. Als een triggerpoint wordt aangeprikt zal de spier kort aanspannen. Dit heet een twitch. Dit voelt als een soort klein elektrisch schokje. Hierdoor ontspant de spier, wordt het lichaamseigen pijndemping systeem geactiveerd en de spierknoop raakt minder actief, waardoor de uitstralende pijn ook minder wordt. 

Na de behandeling kan een moe en zwaar gevoel optreden. Dit is van korte duur. Dry needling wordt gebruikt als een onderdeel van de behandeling. Er wordt altijd naar de oorzaak van de klachten gekeken. Daarom wordt het gecombineerd met oefentherapie of mobilisaties. 

Voor een behandeling met dry needling kunt u terecht bij Regina, Carina en Anita.