Ga naar de inhoud

Werkwijze

Behandelmethodes

Behandelmethodes passen wij specifiek toe aan de hand van je hulpvraag en diagnostiek. Dit doen wij altijd in overleg met jou.

Wij behandelen met manuele mobilisatie technieken of manipulaties, oefentherapie, ademhaling- en ontspanningsoefeningen.

Triggerpoint behandelen we manueel, maar ook met Dry Needling.

Madical taping of gebruik van een de bekkenband zetten we in bij het ondersteunen van spieren/ gewrichten. Stuit mobilisatie volgens NIMOC techniek behalen we heel veel mooie resultaten mee.

Bij bekkenbodem klachten kunnen we bijvoorbeeld: blaas/darm-training, ballontraining vaginaal of rectaal, myofeedback, elektrostimulatie geven of inwendig onderzoeken /behandelen.

Verder behandelen wij ook littekens na operaties of keizersnede. Wij diagnosticeren en behandelen een diastasen of doen een Postpartum consult. Wil je advies over het opbouwen van je belastbaarheid na je bevalling? Hiervoor kan je ook bij ons terecht.

Natuurlijk kan je ook bij ons terecht voor de voorbereiding op de bevalling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bevalhoudingen maar ook aan perstechniek.


Indicaties

Wat voor klachten je ook hebt in en rond je bekken of wervelkolom: wij kunnen je helpen. Als bekkenfysiotherapeuten en manueel therapeut zijn we er voor iedereen. Dus voor mannen, vrouwen en kinderen.  klik op de link voor alle indicatie voor bekkenfysiotherapie en manueel therapie.

Intake en onderzoek

Wij  kunnen,  met de ervaring die wij hebben en de multidisciplinaire aanpak, snel je klachten in beeld brengen en aan het herstel beginnen. Onze missie en passie is betrouwbare en betrokken zorg voor klachten rond het bekken, wervelkolom en de inwendige organen van de bekkenbodem. Blijf niet lopen met deze klachten! Wij helpen je graag.

Behandelingen

Bij de behandeling wordt er nauw samengewerkt met andere disciplines zoals de huisartsen, urologen, gynaecologen, maag-leven-darm artsen, seksuologen, internisten, psychologen, verloskundigen, revalidatieartsen en continentie-verpleegkundigen, orthopeden, podologie en andere disciplines . Doordat we tegenover het ziekenhuis werken zijn de lijntjes kort.

De werkwijze van Carina & Regina is echt fijn. Na zo lang met klachten te hebben gelopen en me nooit gehoord gevoeld te hebben heb ik nu geen problemen meer!

ALBERT GARRETT

Problemen in je bekken(bodem)?

Wil je ook van je klachten af?
Maak een afspraak.